MAS Region Kunětické hory

 
en 

Menu

Tučapy [ Město nebo obec ]

Sedm kilometrů od obce se nachází zřícenina hradu Choustník. Na renesanční vodní zámek Červená Lhota se dá zajet třeba na kole (cca 10 km) a nádherné vápencové Chýnovské jeskyně, husitské sídliště Kozí Hrádek či hrad Kámen u Tábora jsou námětem na půldenní výlet. V blízkých Tříklasovicích je možné se projet na koních a Myslkovicích prohlédnout nově restaurovaný zámeček. Skvělé koupání a surfování je na pískovně ve Vlkově u Veselí n. L. (cca 20 km), vodáci to na Lužnici také nemají daleko, neboť řeka protéká Soběslaví.
Na místním fotbalovém hřišti se v létě konají tradiční zábavy pod širým nebem, pořádané místními členy Sboru dobrovolných hasičů či oddílem kopané TJ Tučapy (družstvo mužů hraje oblastní soutěž 1.B, oddíl tvoří i družstva žáků a dorostu). V chladnějších obdobích roku se využívá pro pořádání zábav, diskoték či plesů taneční sál restaurace "U Hemerů", který byl před lety vybudován z málo navštěvovaného kinosálu. Budete-li mít štěstí na termín, můžete si přijít na zábavu poslechnout písničky místních rockových skupin Badys beat či Extract.
V nedalekém lese si přijdou na své zejména houbaři, denní úlovky kolem stovky pravých hřibů opravdu nejsou houbařskou latinou. I členové Petrova cechu či zelení panáčkové si přijdou na své, v Černovickém potoce je totiž možné chytit úhoře či spatřit vydru nebo ondatru. Na koupališti rybníka Pokoj mohou děti v létě využít skluzavku a pokud je sníh, je tu krásně i v zimě. Menší vadou na kráse Tučap je čerpací stanice na návsi, ale zase tu je levnější benzín a další možnost jak uhasit žízeň nejen u auta.

Plní funkci základního stupně územní samosprávy a v různé míře je také vykonavatelem státní správy.

PŮSOBÍ NA KATASTRÁLNÍM ÚZEMÍ:

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

NA ÚZEMÍ OBCE EVIDUJEME

DALŠÍ INFORMACE: http://www.tucapy.cz

Typ záznamu: Město nebo obec
AKTUALIZACE: Šormová Helena (INFOSYSTEM s.r.o.) org. 2, 08.11.2021 v 16:53 hodin

Aktuality

Rozšířené vyhledávání