MAS Region Kunětické hory

 
en 

Menu

Vojenské sdružení rehabilitovaných - Územní org. Příbor [ Sdružení nebo spolek ]

Toto sdružení v celostátním měřítku sdružuje bývalé vojáky z povolání a občanské zaměstnance vojenské správy, kteří byli v létech 1948 - 1989 z politických důvodů postiženi nebo pronásledováni a následně byli podle zákona č.119/90 Sb. nebo zákona 87/91 Sb. rehabilitováni.

Vojenské sdružení rehabilitovaných je nezávislým, nepolitickým sdružením. Má ke svým rehabilitovaným členům společenské oprávnění propagovat a hájit zájmy armády a ve spolupráci s jejími služebními orgány podílet se na její činnosti. Podílí se na uchování demokratických zásad, humanitního jednání a rozvíjení těchto tradic v AČR. Podporuje tradice a připravenost k obraně vlasti celou společností. Pomáhá při výchově mladé generace k vlastenectví a mravnosti. VSR úzce spolupracuje s orgány vojenské správy na všech stupních velení včetně orgánů ministerstva obrany, kterým je Vojenský úřad pro veterány válek a odboje

Územní organizace VSR v Příboře sdružuje rehabilitované bývalého okresu Nový Jičín. Vynikající spolupráce s volenými orgány města Příbora se projevuje při oslavách památných dnů ČR, při vzniku pomníku Obětem komunismu a vzniku památníku příslušníkům letectva. Spolu s městem se podílí na přípravě oslav Dne válečných veteránů.

Kontaktní adresa:
Tajemník ÚoVSR Příbor
plk. Jindřich Bravenec
Dukelská 1347
Tel. 556 723 162

KONTAKTNÍ ADRESA:

plk. Jan Lampa
Okružní 1430
742 58 Příbor
Česko (CZ)
tel: (+420) 556 722 814

UMÍSTĚNÍ


AKTUALIZACE: Petra Kolářová (Kancelář vedení města) org. 139, 03.09.2013 v 09:04 hodin

Aktuality

Rozšířené vyhledávání