MAS Region Kunětické hory

 
en 

Menu

Vzdělávací a informační středisko Veronica [ Sdružení nebo spolek ]

Hostětín
Centrum Veronica Hostětín
V Hostětíně najdete první certifikovaný "ekopenzion" na Moravě. Do malé vesničky Hostětín, která je proslavená svými ekologickými projekty, můžete přijet na dovolenou, za vzděláním či na pobytovou akci. Je to ráj milovníků čisté přírody, klidu, turistiky a vyznavačů šetrnějšího vztahu k přírodě.
Hostětínskými lákadly jsou kořenová čistírna odpadních vod, moštárna s bio-produkcí, historická sušírna ovoce, solární kolektory a elektrárna, užití slámy jako tepelné izolace, obecní výtopna na biomasu a novinka ekologického stavitelství - pasivní dům s minimální spotřebou energie na vytápění.
Právě v prostorách pasivního domu Centra Veronica Hostětín můžete strávit pár pěkných chvil při aktivním odpočinku. Můžete se ubytovat v 10 pokojích (2-4 lůž.) s vlastním sociálním zařízením, zařízených přírodními materiály, s výhledem do jablečného bio-sadu a s možností připojení na internet zdarma. Centrum dále disponuje konferenčním sálem pro 50 osob a kuchyní.
Při svém pobytu se můžete nejen toulat malebnou krajinou Bílých Karpat, ale také shlédnout hostětínské SOCHY V KRAJINĚ, navštívit muzea (Bojkovice, Šanov, Slavičín), zámky (Nový Světlov) a hradní zříceninu (Brumov-Bylnice), lesopark (Slavičín) či lázně Luhačovice.

Můžete se zúčastnit i vzdělávacích či pobytových akcí Centra, ochutnat stravu ze skvělé BIO-kuchyně či shlédnout hostětínské projekty i s výkladem lektora. Mezi stálé akce pro veřejnost patří Jablečná slavnost koncem září.

Náš tip: projděte si naučnou stezku "Po zelené Hostětínem", kde najdete spoustu informací o této ojedinělé vesničce. Přitom můžete ochutnat známý lahodný Hostětínský mošt a podívat se do domu, kde se i v zimě téměř nemusí topit.

UMÍSTĚNÍ


AKTUALIZACE: Pavel Kuča org. 56, 28.03.2009 v 15:01 hodin

Aktuality

Rozšířené vyhledávání